Hasta Kayı Kabul İşlemleri Eğitimin Amacı
Hasta Kabul İşlemleri Sertifika Programı, Tıp sekreterliği ve ya tıbbi sekreterlik ve dökümantasyon kursları yerine gelen hastanelerin hasta kabul ve hasta kayıt sekreterleri için zorunlu tutulan bir sertifika programıdır. Sağlık Sektörde çalışmakta olan Hasta Kayıt Kabul Görevlilerinin çalışmaya devam edebilmeleri için Hasta Kayıt Kabul Sertifikası aranan bir şart olmaktadır.
Hasta Kayıt Kabul İşlemleri Sertifikası, özel sağlık merkezlerinde, sağlık ocaklarında, muayenehanelerde, hastanelerde, aile sağlığı merkezlerinde hasta kayıt kabul alanında çalışacak kişilere zorunlu hale getirilen bir sertifikadır. Hasta kayıt kabul işlemleri eğitimi ile hasta kayıt kabul sertifikası alabilirsiniz.
Hasta kayıt kabul işlemleri sertifika programına katılan kursiyerlere eğitim sonunda hasta kayıt kabul sertifikası verilmektedir. Hasta kayıt kabul sertifikası üniversite onaylı olup ulusal derecede geçerlidir.
Hasta Kayıt Kabul Sertifikası ile;
- Hastanelerde
- Sağlık Ocaklarında
- Muayenehanelerde
- Aile Sağlığı merkezlerinde
- Özel Hastanelerde
- Özel sağlık kuruluşlarında
- Tıbbi laboratuvarlarda
- Aile Hekimleri Yanında
- Tıp Merkezlerinde
- Geriatri Merkezlerinde
- Evde Bakım Merkezlerinde
- Doktor Muayenehanelerinde
- Diş Hekimi Muayenehanelerinde
- Diğer Sağlık Personeli Muayenehanelerinde
- Tıbbi Teşhis Amaçlı Laboratuarlarda v.b. yerlerde çalışabilirler.
Hasta Kabul Sekteri Meslek Tanımı
Hasta Kabul Sekreteri, Sağlık hizmeti veren kurum ve kuruluşlarda, hasta giriş/çıkış işlemlerini, hastanın tedavi ve poliklinik hizmetleri sürecindeki dokümantasyon işlemlerini evrak ve bilgisayar ortamında kayıt altına alan, arşivleyen kişidir.
Hasta Kayıt Kabul İşlemi Yapan Personelin Görev Tanımı
Hasta Kayıt Kabul İşlemleri Sekreteri Ne İş Yapar ?
Hasta kabulü, hasta çıkarılması, doğumlar ve ölümlerle ilgili bütün işleri yapmakla yükümlüdür.
Hasta kabul yerinin temizliğini, düzenini sağlar.
Kuruma yatırılan hastaların kabul evrakı ve kimlik belgelerini tetkik ederek künyelerini eksiksiz bir şekilde saptar ve hasta kabul defterine yazar.
Herhangi bir nedenle istenen bilgileri veremeyecek durumda olan ve kimlikleri belirlenemeyen hastaların kimliklerinin saptanması için başhekime ve nöbetçi hekime bilgi verir ve tabelalarını çıkartarak hasta kabul defterine kayıt ettiği künyelerini aynen bunlara geçirir ve giriş evrakını da ayrıca saklar.
Hasta kabul defterine hastaların ayrıntılı kimlikleriyle beraber giriş tarih ve saatlerini, geldikleri yeri ve açık adreslerini, hangi servise yatırıldıklarını, çıkardıklarında çıkış tarihleriyle protokol numaralarını, hastalık ve sonuçlarını (şifa, salah, haliyle, vefat) tabeladan naklen kayıt ve işaret eder.
Ölenlerin gün ve saati ile cesetleri hakkında ne gibi işlem yapıldığını, kurumca nereye gömüldüklerini, ailesine teslim edilenleri ayrıca yazar.
Hasta kabul defterinde her yıl protokol numarası birden başlayarak yeniden verilir.
Kurumda doğum olduğunda, doğan çocuğun doğum günü ve saati, ana ve babasının adı ve soyadı ile tabiiyet ve dinleri, çocuğun cinsiyeti günü gününe servis protokol defterine kaydolunmakla beraber çıkışında bunlar kabul defterine işlenir.
Hasta Kayıt Kabul İşlemleri Eğitimi Kimler Alabilir?
Hasta Kayıt Kabul İşlemleri Sertifikasını Kimler Alabilir ?, Eğitime katılabilmek için ön koşul bulunmamaktadır. Türkiye ve dünyanın her yerinden dileyen herkes eğitime başvurabilir ve sertifika sahibi olabilir.
Eğitim İçeriği
Hasta Kabul İşlemleri Sertifika Programı eğitim içeriği ;
Hasta Hizmetleri,
Randevu ve Kabul işlemleri,
Sağlık Hizmetleri,
Sağlık Mevzuatları,
Sağlık Kurumu ve Personel Yönetimi,
Sağlık Hizmetlerinde İletişim, ( İş Hayatında İletişim, Toplumsal İletişim, Sağlıkta İletişim )
Tıbbi Arşivleme,
Doküman Hazırlama,
Sağlık Kurumu Bilgi Yönetimi,
Sağlık Meslekleri Etiği,
Problem Çözme